氏名 山本 博之
氏名(英語) YAMAMOTO Hiroyuki

Political Development in Asia

2018/08

This course will introduce students who are new to the field of Asian Politics to the leading theories and debates of this field while simultaneously introducing students who are new to Asia to the history of political, economic, and cultural relations of the region. This course surveys the long history of East Asia from pre-colonial origins (the ancient and classical periods) to the present and asks whether Euro-centric theories can account for the sources of conflict and cooperation in this region. The main geographic focus is on Japan, China, Korea, and later Taiwan and North Korea.